Britse werkgevers vrezen het ergste

Bijna twee derde van de Britse werkgevers (64 procent) ziet de stem voor een brexit in het referendum van afgelopen donderdag als slecht voor zijn onderneming. Ruim een vijfde (22 procent) voorziet dat op zijn minst een deel van de activiteiten van de onderneming moet gaan verhuizen naar het buitenland. Een kwart stopt met het werven van personeel en 5 procent bereidt zich voor op ontslagen. Dit staat in een maandag gepubliceerde opiniepeiling van de Britse werkgeversclub Institute of Directors, die de peiling onder circa duizend eigen leden heeft gehouden.

Toch is circa een derde niet pessimistisch en 1 procent van de ondervraagden stelde dat zijn onderneming activiteiten naar Engeland terughaalt als gevolg van het brexit-plan.

Maar de stemming in het Britse 'ondernemersland' is maandag over het algemeen erg somber en onzeker. Carolyn Fairbairn van de grootste werkgeversorganisatie CBI (Confederatie van Britse Industrieën) waarschuwde dat de gevolgen van het referendum niet mogen worden onderschat. De regering moet volgens haar onmiddellijk actie ondernemen om de onzekerheid te beperken. Die onzekerheid remt de investeringen en de creatie van banen. De Britse Kamers van Koophandel hebben maandag ook om duidelijkheid gevraagd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement