Britse premier zoekt toenadering met China

De Britse premier Theresa May wil de banden met China aanhalen. Ze heeft in een brief aan de Chinese president Xi Jinping en premier Li Keqiang de wens uitgesproken om de handel tussen de landen te verbeteren. Ook wil ze meer samenwerken bij mondiale kwesties. Dat meldde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

Volgens de Britten is China een belangrijke wereldwijde strategische partner en is het Groot-Brittannië er alles aan gelegen om veel aandacht te geven aan de samenwerking tussen de landen.

Het is niet voor het eerst dat May toenadering zoekt tot andere landen. Eind juli kondigde ze tijdens een bezoek aan Polen al aan de samenwerking met het Oost-Europese land te intensiveren.

Dagblad The Times meldde zondag dat de Britten waarschijnlijk pas in 2019 uit de Europese Unie zullen vertrekken, een jaar later dan verwacht. Omdat de nieuwe ministeries voor de brexit en internationale handel nog niet klaar zouden zijn, ziet May zich mogelijk gedwongen tot uitstel. Er zijn maar weinig ervaren onderhandelaars omdat Londen de internationale onderhandelingen tientallen jaren aan Brussel heeft overgelaten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement