Bouwbedrijf Van Wijnen lijft zestien Drachtster ingenieurs in

Jansen Wesselink in Drachten. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Het Drachtster ingenieursbureau Jansen Wesselink is overgenomen door bouwbedrijf Van Wijnen. De oude bedrijfsnaam verdwijnt.

De zestien werknemers in Drachten fuseren uiteindelijk samen met 32 collega’s van het constructeursbedrijf Wijcon in Dordrecht tot een nieuw bedrijf, dat onder de naam Van Wijnen Engineering verder gaat. Directeur Sixtus Haverkamp van Jansen Wesselink blijft eerst nog even aan om de overgang naar de nieuwe onderneming te begeleiden. Wijcon-directeur Robbert-Jan Meijers krijgt de leiding over Van Wijnen Engineering.

Wijcon was al eigendom van Van Wijnen. De bouwkundigen kunnen vanuit de twee huidige uitvalsbases hun werk blijven doen. ,,Het is ontzettend moeilijk om goede constructeurs te vinden’‘, zo verklaart Anneke Lips van Van Wijnen de overname. ,,Met zestien nieuwe mensen krijgen we meer slagkracht en rekenkracht. En vanuit Drachten en Dordrecht heb je wel zo’n beetje heel Nederland gecoverd.’‘

Jansen Wesselink werd in de jaren zestig opgericht en doet naar eigen zeggen zo’n honderd projecten per jaar. Het bureau rekende bijvoorbeeld in 2011 voor Van Wijnen het nieuwe kantoor van UPC in Leeuwarden door, maar werkte ook voor collega-bouwers als Jorritsma in Bolsward en Friso in Sneek.

Voor Van Wijnen begeleidde Jansen Wesselink ook al het geïndustrialiseerde bouwconcept Fijn Wonen. Een plan voor een digitaal belevingscentrum in Heerenveen is inmiddels van de baan.