De schoenenzaak aan de Leeuwarder Tweebaksmarkt. FOTO GOOGLE

Bijna ton schuld bij failliete Leeuwarder schoenwinkel Stadtmüller

De schoenenzaak aan de Leeuwarder Tweebaksmarkt. FOTO GOOGLE

Veertien dagen na het begin van de opheffingsverkoop is de Leeuwarder schoenenzaak Stadtmüller nu ook failliet verklaard. De schuld bedraagt zo’n 95.000 euro.

Twee maanden na de corona-uitbraak begon de opvallende schoenenwinkel tegenover het Provinsjehûs in de Friese hoofdstad met zijn opheffingsuitverkoop. ,,Het is op zich niet handig om dit al voor de faillissementsuitspraak te doen’’, zegt curator Ide Jan Woltman.

,,Dit kan de afwikkeling bemoeilijken. Schuldeisers kunnen zich benadeeld voelen, je kunt een hoop van dit soort discussies krijgen.’’ De eigenaren Marcel Slump en Jurgen Stadtmüller dienden hun faillissementsaanvraag al op 4 mei in, maar de benodigde levering van een notarieel document liet lang op zich wachten.

Volgens de curator bedraagt de schuld 95.000 euro. Daar zit een microkrediet van 40.000 euro bij en een belastingschuld van zo’n 4000 euro. Andere schuldeisers, onder wie de beide aandeelhouders zelf, hebben in totaal 52.000 euro te goed. ,,Er is nog wat voorraad, dus ik wil de opheffingsverkoop nog even doorzetten’’, aldus Woltman.

De vier medewerkers hebben volgens hem nog zeker tot eind maart uitbetaald gekregen. Van uitkeringsinstantie UWV krijgen ze zes weken loon uitbetaald. Een van de crediteuren is de eigenaar van het winkelpand, Leo Schouwstra.

,,Als het normale huurders waren geweest, had ik hen geholpen’’, zegt hij. ,,Met Fietsenwinkel.nl naast Karwei, ook van mij, is dat heel netjes afgerond. In Sint Petersburg bezit ik vijf winkels met showrooms. Die huurders wil ik niet kwijt, dus die heb ik in april huurvrijstelling gegeven.’’

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct