Beurzen hoger richting banencijfer VS

De Europese beurzen gingen vrijdag vooruit. De beurshandel stond vooral in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport en de aanhoudende stroom bedrijfsresultaten. Op het Damrak was bierbrouwer Heineken in trek na een grote overname in China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 572,44 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 797,35 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,6 procent bij.

Heineken was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van ruim 2 procent. De brouwer neemt een belang van 40 procent in China Resources Beer (CR Beer), de grootste bierbrouwer van China. Met de deal is in totaal omgerekend ruim 1,9 miljard dollar gemoeid.

Altice

Altice Europe zette de daling voort en bungelde onderaan met een min van 3,5 procent. Het kabel- en telecomconcern kelderde een dag eerder ruim 16 procent na tegenvallende resultaten. Galapagos zakte 0,9 procent. Het biotechnologiebedrijf wist de omzet in de eerste jaarhelft op te voeren. Het nettoverlies steeg echter ook.

In de MidKap voerde chipbedrijf Besi de stijgers aan met een plus van 4,7 procent. Maaltijdbezorger Takeaway.com volgde met een winst van 4,3 procent na een adviesverhoging door JPMorgan. AMG stond opnieuw onderaan met een min van 2,6 procent. De metalenspecialist zakte een dag eerder al ruim 4 procent na teleurstellende cijfers.

Fagron

Bij de kleinere bedrijven zakte Fagron 0,4 procent. De halfjaarcijfers van de toeleverancier aan apotheken wisten beleggers niet te imponeren.

Buiten het Damrak was het opnieuw druk aan het cijferfront. In Zürich zakte herverzekeraar Swiss Re ruim 2 procent na een winstdaling in de eerste jaarhelft. Luchtvaartgroep IAG daalde 3,7 procent in Londen na tegenvallende resultaten van het moederbedrijf van British Airways en Iberia.

Parijs

In Parijs werden de resultaten van de Franse bank Crédit Agricole (plus 2,1 procent) goed ontvangen. In Londen klom Royal Bank of Scotland (RBS) 2,6 procent na publicatie van resultaten. De Britse bank keert voor het eerst in tien jaar weer dividend uit. William Hill verloor ruim 7 procent na een halfjaarverlies van het Britse gokbedrijf.

De euro was 1,1578 dollar waard, tegen 1,1615 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 69,14 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs, tot 73,58 dollar per vat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement