Beurzen hoger na rustige sessie

De belangrijkste beurzen in Europa zijn donderdag hoger gesloten, na een rustige sessie. In Amsterdam kregen beleggers van een aantal bedrijven handelsberichten te verwerken. Verder openden in Duitsland een flink aantal ondernemingen de boeken.

De AEX eindigde 0,8 procent boven de slotkoers van woensdag op 455,50 punten. De MidKap noteerde vlak op 641,74 punten. Parijs en Frankfurt wonnen 1,2 en 0,9 procent. De FTSE in Londen sloot met een winst van 0,7 procent.

Op Beursplein 5 was SBM Offshore de sterkste stijger onder de hoofdfondsen, met een plus van 2,6 procent. Hoewel de maritiem dienstverlener zijn omzet fors zag dalen in het eerste halfjaar, stemden het handhaven van de prognoses en een aandeleninkoopprogramma de markt tevreden.

Altice

Aegon speelde 0,7 procent aan beurswaarde kwijt. De verzekeraar boekte in het tweede kwartaal een verlies door slechte marktomstandigheden en een boekverlies op de verkoop van activiteiten, maar wist zijn kapitaalbuffer te versterken.

Grootste daler in de hoofdindex aan het Damrak was kabelbedrijf Altice (min 2,8 procent), dat eerder deze week nog een forse winst boekte dankzij onverwacht sterke kwartaalcijfers.

Refresco

Bottelaar Refresco zakte in de MidKap 1,7 procent. De onderneming denkt dat de hoeveelheid te bottelen frisdrank en sap dit jaar mede door het tegenvallende weer niet zal voldoen aan de groeidoelstelling voor de lange termijn. Volgens het bedrijf is het echter nog te vroeg om te denken aan krimp.

In Duitsland kwamen onder meer reisorganisatie TUI, lijm- en wasmiddelproducent Henkel en internetwinkel Zalando met kwartaalresultaten. Zij werden daarvoor beloond met plussen van 2,4 tot 5,4 procent. Verder kreeg energiereus RWE er 4,1 procent bij. Staalbedrijf ThyssenKrupp stond 1 procent hoger. Deutsche Telekom won 0,6 procent.

Euro

In Brussel trokken de cijfers van KBC en de aankondiging van een interimdividend de aandacht. Het aandeel van de bank eindigde 5,2 procent in de plus.

De handel kreeg donderdag ook steun van de oplopende olieprijzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,8 procent naar 43,29 dollar, terwijl Brent 3,7 procent duurder werd bij 45,69 dollar per vat. De euro werd voor 1,1168 dollar verhandeld, tegen 1,1170 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement