Beurzen doen stap terug

De meeste Europese beurzen deden maandag een stap terug. Beleggers deden het rustig aan voorafgaand aan de stroom van bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Federal Reserve later in de week. Op het Damrak werd bierbrouwer Heineken lager gezet na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent lager op 573,90 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 786,42 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen zakten tot 0,4 procent.

Heineken was met een min van 4 procent de grootste daler bij de hoofdfondsen. De brouwer wist in het eerste halfjaar meer bier te slijten. De winstmarges van de brouwer stonden echter onder druk door wisselkoerseffecten, hogere grondstofprijzen en de eerdere overname van de Braziliaanse activiteiten van het Japanse Kirin.

Signify

Verlichtingsbedrijf Signify, dat startte met zijn aandeleninkoopprogramma, voerde de stijgers aan met een plus van 2,7 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos won 2,2 procent na een positief analistenrapport van Barclays. Altice Europe zakte 2,2 procent. Het kabel- en telecomconcern verkoopt zijn telecommasten in de Dominicaanse Republiek aan Phoenix Tower International.

In de MidKap sloot chiptoeleverancier Besi de rij met een min van ruim 2 procent. Koploper was branchegenoot ASMI met een winst van bijna 2 procent. PostNL kreeg er 1 procent bij. De postbezorger mag van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2019 met 14,2 procent opschroeven.

Takeaway.com

Takeaway.com won 0,7 procent. Het maaltijdbestelbedrijf koopt zijn in Tel Aviv gevestigde branchegenoot 10bis van investeerder TA Associates en oprichter Tamir Carmel voor circa 135 miljoen euro.

Retail Estates steeg 1,1 procent in Brussel. Het Belgische winkelvastgoedfonds, dat ook een notering heeft in Amsterdam, behaalde volgens analisten van KBC Securities in het afgelopen kwartaal solide resultaten.

Londen

In Londen dikte Thomas Cook 6,6 procent aan. De Britse reisorganisatie overweegt volgens Sunday Times een belang in haar luchtvaartmaatschappij te verkopen. Dit zorgde tevens voor speculatie over een mogelijke opsplitsing van het 177 jaar oude bedrijf.

De euro was 1,1679 dollar waard tegen 1,1659 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 69,41 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,4 procent tot 74,56 dollar per vat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement