Beurzen New York doen het kalm aan

De effectenbeurzen in New York lieten vrijdag geen grote koersbewegingen zien na de winsten van afgelopen week. Beleggers op Wall Street kregen cijfers te verwerken over de inflatie, winkelverkopen, industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Ook kwamen er kwartaalresultaten van de grote banken Citigroup en Wells Fargo.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel licht hoger op 18.516,55 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot 0,1 procent in de min op 2161,74 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging ook 0,1 procent omlaag, tot 5029,59 punten. De S&P sloot donderdag op een recordniveau.

De inflatie in de VS bleef in juni stabiel op 1 procent op jaarbasis. De winkelverkopen in de grootste economie van de wereld klommen met 0,6 procent in vergelijking met een maand eerder. Dat cijfer was beter dan verwacht, economen rekenden in doorsnee op een toename met slechts 0,1 procent. De industriële productie nam met 0,6 procent toe op maandbasis. Verder is het consumentenvertrouwen deze maand gedaald.

Citigroup

Citigroup zakte 0,3 procent. De nettowinst ging afgelopen kwartaal met 17 procent omlaag ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel Wells Fargo zakte 2,5 procent. Ook bij deze bank werd een lagere winst behaald.

Toerisme- en luchtvaartbedrijven in New York stonden net als in Europa onder druk door de terreuraanslag in de Franse kustplaats Nice. Zo verloor Delta Air Lines, de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM, 2,4 procent aan beurswaarde. Onlinereisbureau Priceline ging meer dan 1 procent omlaag.

Euro

Verder stond Herbalife in de belangstelling met een plus van bijna 10 procent. De producent van gezonde voeding en gewichtsverliesproducten heeft een schikking van 200 miljoen dollar getroffen met toezichthouder FTC. Daarmee kwam een einde aan een slepend dispuut waarbij Herbalife werd neergezet als pyramidespel.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent naar 45,96 dollar. Brent klom 0,5 procent tot 47,59 dollar. De euro was 1,1056 dollar waard, tegen 1,1059 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement