'Bestuurders AF-KLM willen Elbers als baas'

Verschillende bestuurders van Air France-KLM zouden het liefst zien dat de huidige KLM-baas Pieter Elbers promotie krijgt. Volgens het Franse magazine Challenges zouden onder meer financieel directeur Frédéric Gagey en verkoopdirecteur Patrick Alexandre hun voorkeur hebben uitgesproken voor Elbers als de nieuwe bestuursvoorzitter van de luchtvaartcombinatie.

De bestuurders zouden met name te spreken zijn over de staat van dienst van Elbers, die ze als echte luchtvaartprofessional bestempelen. Ervaring in de sector is een duidelijke vereiste bij de selectieprocedure, aangezien Air France-KLM voor de nodige uitdagingen staat. Zo moet de nieuwe topman de rust binnen het bedrijf terug laten keren. Daarnaast moeten de prestaties worden verbeterd in een sector waar de concurrentie moordend is. Elbers zou volgens de bestuurders daarvoor de aangewezen persoon zijn.

De afgelopen tijd passeerden meer namen de revue om de onlangs opgestapte Jean-Marc Janaillac op te volgen. Naast Elbers is ook de huidige topvrouw van de metro van Parijs, Catherine Guillouard, een voorname kandidaat voor de post.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement