'Beleggers wachten op Bank of England'

Beleggers in Europa beginnen de handelsdag donderdag waarschijnlijk voorzichtig positief. Ze zijn in afwachting van het rentebesluit van de Britse centrale bank, aan het begin van de middag. Waarschijnlijk zal de Bank of England dan voor het eerst sinds 2009 de rente verlagen. In Amsterdam openden onder meer Fugro en AMG de boeken.

Economen verwachten dat de Bank of England met stevige maatregelen komt om de gevolgen van de brexit te verzachten. Mogelijk gaat daarbij niet alleen de rente omlaag, naar verwachting van 0,5 procent naar 0,25 procent, maar wordt ook een omvangrijke nieuwe opkoopronde van obligaties aangekondigd.

Aan het bedrijvenfront opende op Beursplein 5 onder meer Fugro de boeken. De bodemonderzoeker zag zijn verlies in de eerste helft van het jaar fors oplopen van 9,9 miljoen tot 202 miljoen euro. Fugro had veel last van opdrachtgevers die door de problemen in de olie- en gassector projecten uitstelden of afbliezen en ervoer ferme concurrentie.

Winst

Advanced Metallurgical Group (AMG) wist zijn winst in het tweede kwartaal meer dan te verdrievoudigen ondanks zwakke metaalprijzen. Het bedrijf profiteerde onder meer van kostenbesparingen.

SnowWorld zei in een tussentijds handelsbericht er nog steeds op te rekenen dat de resultaten in het gebroken boekjaar 2015/2016 beter zullen zijn dan een jaar eerder. De beursgenoteerde uitbater van skihallen verwacht verder dat de verlengde derde piste in Zoetermeer in september in gebruik zal worden genomen.

Ex-dividend

Verder noteren onder meer Unilever en DSM ex-dividend. Elders in Europa kwamen onder meer Siemens, Nokia, Beiersdorf en Adidas met handelsberichten.

De AEX werd woensdag vooruit geholpen door een koerssprong van ING en sloot 0,4 procent hoger op 440,36 punten. De MidKap verloor 0,2 procent en sloot op 619,10 punten. De graadmeters in Parijs en Londen sloten 0,2 procent lager. Frankfurt noteerde een plus van 0,3 procent.

De olieprijzen gingen voorbeurs omhoog. De prijs van een vat Amerikaanse olie dikte 0,8 procent aan tot 41,14 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 43,35 dollar per vat. De euro werd voor 1,1140 dollar verhandeld, tegen 1,1176 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement