Beleggers positief na lang paasweekeinde

Beleggers op Beursplein 5 waren dinsdagochtend redelijk goedgemutst na de vier dagen van rust in het lange paasweekeinde. Met name de financiële fondsen op het Damrak zaten in de lift.

De Amsterdamse AEX-index stond tegen het middaguur 0,8 procent hoger op 440,80 punten. De MidKap stond nagenoeg onveranderd op 662,72 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen 0,1 tot 0,6 procent.

NN Group hoorde bij de grotere winnaars in de AEX. De verzekeraar won 1,8 procent, mede omdat HSBC het aandeel aanwees als een van zijn favorieten. Ook andere financiële bedrijven waren in trek. Aegon won circa 1,5 procent, net als ABN AMRO.

Staalfabrikant

In de AEX was ArcelorMittal opnieuw lijstaanvoerder met een plus van 3,4 procent. De staalfabrikant was een van de grootste verliezers aan het Damrak van 2015, maar toont in 2016 vooralsnog een redelijk herstel. Supermarktbedrijf Ahold (min 0,8 procent) was de grootste verliezer onder de hoofdfondsen, na een afwaardering door analisten van Exane.

Bij de kleinere bedrijven werd Refresco 2 procent meer waard. De Rotterdamse bottelaar neemt zijn Nederlandse branchegenoot DIS voor 72 miljoen euro over. Daarmee versterkt Refresco zijn positie op de markt voor A-merken.

Rentestappen

Beleggers kijken verder uit naar een toespraak van Fed-voorzitter Janet Yellen later op de dag. Mogelijk wordt daaruit meer duidelijk over de timing van rentestappen door de Amerikaanse centrale bank. Vrijdag wordt het belangrijke Amerikaanse banenrapport gepubliceerd.

De olieprijs ging omlaag. Brent was met 39,44 dollar per vat 2,1 procent goedkoper dan een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,6 procent tot 38,75 dollar.

De euro was 1,1180 dollar waard, tegen 1,1170 dollar bij het slot in Europa op donderdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement