Beleggers in afwachting van ECB

De Europese aandelenbeurzen stonden donderdag aan het eind van de ochtend overwegend licht in de min. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de toelichting daarop van bankpresident Mario Draghi. Op Beursplein 5 in Amsterdam stond de koers van advies- en ingenieursbureau Arcadis stevig onder druk.

De AEX-index stond omstreeks 11.35 uur 0,1 procent in de min op 455,61 punten. De MidKap noteerde 0,8 procent lager op 673,89 punten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen stonden 0,1 procent tot 0,5 procent in het rood.

Arcadis zag maar liefst 14 procent van zijn waarde verdampen en was daarmee veruit de grootste daler bij de middelgrote fondsen. De onderneming behaalde in het eerste kwartaal een lagere omzet en winst, mede als gevolg van de zware economische crisis in Brazilië. Financieel dienstverlener Intertrust won 0,7 procent na een kwartaalupdate.

AEX

In hoofdindex AEX was Vopak de grootste winnaar met een plus van 3 procent, gevolgd door ING dat 2 procent aandikte. Ahold en Relx stonden onderaan met verliezen van 3 en 2,2 procent.

In Stockholm ging Ericsson meer dan 10 procent onderuit. De maker van netwerkapparatuur presenteerde tegenvallende kwartaalcijfers en kondigde een kostenbesparing aan. Bierbrouwer SABMiller en drankenproducent Pernod Ricard kwamen ook met een kwartaalbericht naar buiten en zakten respectievelijk 0,2 procent en 6,4 procent in Londen en Stockholm.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 44,14 dollar en Brent werd ook 0,1 procent goedkoper, op 45,76 dollar. De euro werd verhandeld voor 1,1295 dollar, tegen 1,1330 dollar bij het Europese slot op woensdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement