'Bedrijven gaan niet ineens over op volledig werken op kantoor'

'Bedrijven gaan niet ineens over op volledig werken op kantoor' ANP

Bedrijven zullen niet in één klap volledig overschakelen naar werken op kantoor, nu het kabinet mogelijk komt met een versoepeling van het thuiswerkadvies. Die voorspelling doen ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW. Het ligt meer voor de hand dat bedrijven eerst groepen medewerkers weer naar kantoor laten komen. Mogelijk moeten ook nog aanpassingen gedaan worden om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

De organisaties spreken van goed nieuws voor veel bedrijven als het thuiswerkadvies vrijdag wordt aangepast. "Hoewel het thuiswerken over het algemeen vrij goed gaat en de meeste mensen en bedrijven er inmiddels aan gewend zijn, heeft het ook zeker zijn beperkingen", zo klinkt het.

Volgens de ondernemersorganisaties missen mensen het sociale contact en werkprocessen. Ook hebben lang niet alle werknemers een goede werkplek thuis. "Voor al die mensen en situaties zal het een zegen zijn dat er weer meer mogelijk wordt", zeggen ze. VNO-NCW en MKB-Nederland gaan er verder ook vanuit dat in de toekomst vaker thuis zal worden gewerkt dan voor corona het geval was.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie