Basic-Fit pompt resultaten verder op

Basic-Fit blijft stevig aan de weg timmeren. De beursgenoteerde sportschooluitbater zag de omzet en het bedrijfsresultaat het afgelopen jaar groeien, geholpen door een flink aantal nieuwe vestigingen die het uit de grond stampte. Ook dit jaar verwacht Basic-Fit weer ruim honderd nieuwe sportscholen te openen in de landen waar het actief is.

Het Europese sportscholennetwerk van Basic-Fit groeide afgelopen jaar met 102 vestigingen tot in totaal 521. De Europees marktleider timmerde vooral in Frankrijk aan de weg. In dat land groeide het aantal sportscholen in een jaar tijd van 87 naar 160. Basic-Fit denkt in dat land uiteindelijk minstens 600 clubs te kunnen openen. In Nederland kwamen er afgelopen jaar vier nieuwe sportscholen van Basic-Fit bij.

Topman René Moos sprak van een uiterst succesvol jaar met meer clubs, leden, omzet en winst. De omzet over het hele jaar viel 26 procent hoger uit tot 326 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Het aantal leden steeg in twaalf maanden tijd eveneens met 26 procent tot ruim 1,5 miljoen. Verder leverden aanvullende diensten zoals het aanbieden van persoonlijke trainers 31 procent meer op.

Sterke groei

Onder de streep resteerde voor Basic-Fit een bedrag van 11,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een tekort van ruim 32 miljoen euro.

Basic-Fit rekent voor de komende jaren op een sterke groei. Het bedrijf verwacht in 2025 tot wel 5 miljoen mensen in beweging te krijgen, ook door het aanbieden van virtuele groepslessen. Daarmee bereikt Basic-Fit ook mensen buiten de sportschool.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement