Bankier Stegmann commissaris bij ABN AMRO

ABN AMRO wil bankier Jurgen Stegmann als commissaris. De bank roept binnenkort een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen om over zijn voordracht te beslissen. De Europese Centrale Bank (ECB) is al akkoord, meldde ABN AMRO dinsdag.

Stegmann begon zijn carrière bij MeesPierson, en was later bestuurder bij Fortis Bank Nederland, NIBC en vermogensbeheerder Robeco. Met name op het gebied van risicomanagement brengt hij veel kennis en kunde mee, aldus president-commissaris Olga Zoutendijk.

Als de aandeelhouders akkoord gaan vult Stegmann de vacature die in april ontstond door het vertrek van Bert Meerstadt. De voormalige NS-topman stapte op nadat zijn naam was opgedoken in de uitgelekte administratie van een omstreden Panamees belastingadvieskantoor.

Stegmann is de vierde nieuwkomer in korte tijd in de zevenkoppige raad van commissarissen van ABN AMRO. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei werden al drie nieuwe leden verwelkomd. Zoutendijk volgde toen de vertrekkende Rik van Slingelandt op als voorzitter.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement