Autoverkopen nemen verder af

De autoverkopen in Nederland nemen nog altijd af. In juli verkochten autodealers volgens cijfers van RDC en onafhankelijk kennisbureau Aumacon gezamenlijk 31.261 nieuwe auto's, hetgeen een daling betekende met 7,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Na zeven maanden staat de teller van het aantal verkochte nieuwe auto's op 225.223. Daarmee lopen de verkopen ruim 4 procent achter bij 2015.

Volkswagen deed traditiegetrouw de beste zaken en verstevigde zijn positie als marktleider met een marktaandeel van 16,5 procent in juli. De Volkswagen Polo was die maand het best verkochte model met een marktaandeel van 4,5 procent. Ook de Golf en Up! van Volkswagen bleken in trek. De Renault Clio en Opel Astra completeerden de top vijf.

In de eerste zeven maanden van dit jaar waren verder vooral auto's van Renault (8,6 procent marktaandeel) en Opel (8 procent) populair.

De animo voor elektrisch aangedreven voertuigen is volgens Aumacon eveneens tanende, ondanks de aantrekkelijke voorwaarden waartegen dergelijke auto's gekocht en gereden kunnen worden. Volgens de onderzoekers zit de markt met smart te wachten op nieuwe elektrische modellen, met aantrekkelijke prijzen en een grotere actieradius.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement