Apple grote winnaar op Wall Street

De beurzen in New York zijn woensdag met winst geopend. Beleggers op Wall Street kunnen zich weer richten op een flinke reeks bedrijfsresultaten, waarbij vooral die van Apple zeer positief werden onthaald. Verder wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 18.525 punten. De bredere S&P 500 noteerde 0,2 procent in de plus op 2173 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 5143 punten.

De vergadering van de Fed deze week is de eerste sinds het brexit-referendum. Kenners rekenen niet op een nieuwe rentestap van het stelsel van Amerikaanse centrale banken.

Apple won in de eerste handelsminuten meer dan 7 procent. De cijfers die het techconcern dinsdag nabeurs presenteerde, overtroffen de verwachtingen en lijken erop te duiden dat de verkoopdip van iPhones achter de rug is. Twitter kwam juist met een voor beleggers verontrustende omzetverwachting. Het aandeel zakte dik 12 procent.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement