Apple gaat voor kleiner, goedkoper

De iPhone wordt toch weer kleiner. Nadat Apple de afgelopen twee jaar zijn smartphones juist een flink groter scherm meegaf, komt het technologiebedrijf nu met een kleiner, goedkoper model.

De kleinere iPhone SE die gisteravond werd gepresenteerd in het Apple-hoofdkwartier in Cupertino (VS), is al vanaf begin april in ons land te bestellen en lijkt op de iPhone 5S uit 2013. De nieuwe telefoon gaat vanaf 489 euro kosten. Dat is dan 150 euro goedkoper dan het huidige vlaggenschip (de 6S).

Met z’n schermpje van 4 inch even groot als de eerste modellen lijkt de iPhone SE op mensen te mikken die weigeren veel geld te betalen of geen grote telefoon in hun broekzak willen stoppen. Andere doelgroep: consumenten in opkomende landen als India en China.

Al met al hoopt Apple met de SE het hogere middensegment terug te winnen. De afgelopen jaren deed het technologiebedrijf daar niet echt aan. Met het grotere formaat werd de iPhone juist alleen maar duurder. Wie per se een betaalbare iPhone wilde, kon een ouder model als de 5 of 5S kopen.

Hoewel de SE nog steeds niet goedkoop is, lijkt dat met de nieuwe iPhone 5SE te veranderen. De telefoon heeft dezelfde chip en excellente camera als topmodel 6S. Ook is de smartphone geschikt voor Apple’s mobiele betaaldienst Apple Pay.

Wijlen Steve Jobs zou de iPhone SE in ieder geval kunnen waarderen. De overleden Apple-oprichter moest niets van een grotere iPhone hebben. Hij zweerde bij het kleine model. ,,Grote telefoons kunnen mensen niet meer goed vasthouden’’, meende hij.

Naast de nieuwe iPhone presenteerde Apple verder een nieuwe iPad Pro. Het betreft een kleinere variant van de iPad Pro, het duurste, grootste en krachtigste model. Het apparaat heeft onder meer een betere camera.

Verder wordt de prijs van Apple’s smartwatch met 50 euro verlaagd. Het betreft de Apple Sport Watch, de meest basic variant. De iPhonemaker kwam ook met diverse nieuwe horlogebandjes.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement