Amerikaanse beurzen op verlies

De beurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op verlies. Beleggers kregen diverse economische cijfers te verwerken. Verder werd ging de olieprijs omlaag.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 18.358 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2164 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 5200 punten 0,4 procent onder de slotstand van dinsdag.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP blijkt dat er in augustus iets meer banen bij zijn gekomen dan verwacht. Daarbij werd de werkgelegenheidstoename van juli naar boven bijgesteld. De banenmarkt is van grote invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve. In dit kader wordt vooral uitgekeken naar het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Olieprijzen

Verder kwamen er woensdag nog gegevens naar buiten over de voorlopige woningverkopen in de VS en de industriële bedrijvigheid rond Chicago.

De olieprijzen zakten weg toen bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden in afgelopen week sterker zijn toegenomen dan verwacht. Olieconcerns Chevron en ExxonMobil zagen hun koersen hierop tot 1,6 procent wegzakken, waarmee ze onderaan de Dow stonden. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 3,7 procent lager op 44,63 dollar. Brent werd 2,9 procent goedkoper bij 46,98 dollar per vat.

Apple

Apple was met een plus van 0,4 procent het sterkst stijgende Dow-fonds. Daarmee herstelde het aandeel van het technologieconcern wat na de onrust van een dag eerder. Dinsdag zakte Apple 0,8 procent, nadat de Europese Commissie bepaalde dat de Ierse fiscus 13 miljard euro van het technologiebedrijf moet terugvorderen.

Qua bedrijfsnieuws vielen biotechbedrijf Monsanto en landbouwapparatuurmaker Deere op. Amerikaanse autoriteiten blokkeerden woensdag een vorig jaar gesloten deal, waarbij Deere een onderdeel van Monsanto zou overnemen. Monsato noteerde 1,2 procent lager, Deere stond 1 procent in de min.

Euro

De maker van beveiligingssoftware Palo Alto Networks verloor verder bijna 9 procent, na publicatie van zwakke resultaten en verwachtingen. Dronemaker AeroVironment, die ook met cijfers kwam, speelde 19 procent kwijt.

De euro werd verhandeld voor 1,1155 dollar, tegen 1,1145 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement