Altice uitblinker op positieve beurs

De Europese beurzen zijn dinsdag met stevige winsten gesloten. In Amsterdam was Altice de grote uitblinker, dankzij kwartaalcijfers die enthousiast werden onthaald.

De Amsterdamse AEX-index eindigde met een winst van 1,1 procent op 453,80 punten. De MidKap steeg ook 1,1 procent, naar 642,06 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen 0,6 en 1,2 procent. De DAX in Frankfurt ging 2,5 procent vooruit.

Altice werd 15 procent meer waard. Het internationaal actieve kabel- en telecombedrijf zag zijn omzet vorig kwartaal dalen, maar wist met een hogere winst dan vorig jaar de verwachtingen van analisten te overtreffen. Het bedrijf boekte vooruitgang in de VS en Portugal en wees op tekenen van herstel bij zijn Franse activiteiten.

Klein verlies Shell

SBM Offshore en ABN AMRO boekten met plussen van 2,2 procent na Altice de grootste winst onder de 25 hoofdfondsen aan het Damrak. Verder wonnen KPN, Philips en Ahold Delhaize circa 1,5 procent. Randstad kreeg er 0,8 procent bij, na de melding van de overname van de eigenaar van vacaturesite Monsterboard.

Verliezers waren er nauwelijks in de AEX. Alleen Shell leverde een fractie van zijn beurswaarde in.

Frankfurt

Bij de kleinere bedrijven steeg Van Lanschot bijna 3 procent. De bank voor vermogende particulieren neemt branchegenoot Staalbankiers over van verzekeraar Achmea.

In Frankfurt sloten alle hoofdfondsen in de plus en ging alleen Adidas minder dan 1 procent vooruit. Herverzekeraar Munich Re won 5,7 procent dankzij sterke kwartaalresultaten. Andere grote winnaars op de Duitse beurs waren Lufthansa (plus 4,5 procent), BMW (plus 3,4 procent) en Volkswagen (plus 2,8 procent).

Olieprijs

In Londen won verzekeraar Standard Life bijna 7 procent na de publicatie van zijn kwartaalcijfers en de aankondiging van een hoger dividend. In de FTSE viel verder Royal Bank of Scotland op met een koerswinst van 4 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent naar 43,05 dollar, terwijl Brent 0,2 procent goedkoper werd bij 45,29 dollar per vat. De euro werd voor 1,1110 dollar verhandeld, tegen 1,1076 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement