Altice uitblinker op Damrak na cijfers

De beurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger aan de handel begonnen. Kabelbedrijf Altice was de absolute uitblinker dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Randstad stond in de belangstelling na bekendmaking van een grote overname.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent hoger op 450,17 punten. De MidKap ging 0,1 procent vooruit naar 635,45 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,2 procent.

Altice was met afstand de koploper in de AEX met een plus van meer dan 7 procent. Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelconcern zag de omzet weliswaar dalen, maar presteerde vooral met zijn bedrijfsresultaat beter dan analisten hadden gedacht. Ook werden de vooruitzichten voor het hele jaar gehandhaafd.

Randstad

Randstad bungelde onderaan bij de hoofdfondsen met een min van 2 procent. Het uitzendconcern neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide over. Dat bedrijf is in Nederland vooral bekend van Monsterboard, een van de grootste vacaturesites van het land. Met de overname is ongeveer 429 miljoen dollar gemoeid.

In de MidKap zette PostNL zijn opmars voort met een koerswinst van 0,5 procent. Maandag schoot het aandeel al met meer dan 8 procent omhoog geholpen door het vooruitzicht van dividend bij het postbedrijf.

Olie

Van Lanschot steeg bij de kleinere fondsen 2,5 procent. Van Lanschot neemt het onderdeel van Staalbankiers dat financiële diensten verleent aan vermogende particulieren over van Achmea voor 16 miljoen euro.

In Frankfurt ging de aandacht uit naar herverzekeraar Munich Re die met resultaten kwam. Die vielen in goede aarde bij beleggers en het aandeel klom 2,8 procent. Verzekeraar Standard Life publiceerde in Londen kwartaalcijfers en een verhoging van het dividend. Het fonds won 2,3 procent in waarde.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond dinsdagochtend 1,1 procent lager op 42,54 dollar en Brent noteerde 1,2 procent lager op 44,83 dollar. De euro werd voor 1,1078 dollar verhandeld, tegen 1,1076 dollar bij het slot van de Europese beurzen maandag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement