Alcoa verzorgt positieve opening cijferseizoen

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft maandag de kwartaalcijferperiode afgetrapt met meevallende berichten. De omzet en de winst van het concern, dat ook auto- en vliegtuigonderdelen maakt, daalden. Ze overtroffen echter de verwachtingen die door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten gemiddeld hadden.

De omzet van het 128 jaar oude bedrijf zakte van 5,9 miljard naar 5,3 miljard dollar. Daarmee lagen de opbrengsten iets hoger dan het bedrag van 5,27 miljard waar op werd gerekend. De meevaller kwam onder meer op het conto van de auto- en vliegtuigonderdelendivisies, die de druk van lagere aluminiumprijzen deels opvingen.

Het concern, dat bezig is met een splitsing in een bedrijf voor aluminiumproductie en mijnbouw en één voor ontwikkeling van halffabricaten, zag zijn omzet met 14 procent gedrukt worden door dalende prijzen van aluminium en andere metalen. Overnames en groei op eigen kracht droegen aan de andere kant 4 procent bij aan de omzetontwikkeling.

De nettowinst zakte van 140 miljoen naar 135 miljoen dollar. De winst exclusief eenmalige posten was 213 miljoen dollar, wat overeenkomt met 15 cent per aandeel. Hier rekenden analisten door de bank genomen op 9 cent.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement