Adidas nog positiever over 2016

Sportgigant Adidas is nog positiever geworden over 2016 dan het eerder al was. Het Duitse sportmerk verhoogde donderdag de winst- en omzetverwachtingen voor het hele jaar, waarbij onder de streep mogelijk tot wel 1 miljard euro overblijft.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat Adidas de verwachtingen opvoert. Net als veel branchegenoten profiteert Adidas van grote sportevenementen als het onlangs gespeelde EK voetbal en de komende Olympische Spelen. Ook kende de sportartikelengigant een financiële meevaller doordat de Britse voetbalclub Chelsea zijn contract met het Duitse bedrijf vroegtijdig afkocht.

Adidas denkt over heel 2016 een winst van 975 miljoen tot 1 miljard euro in de boeken te zetten. Dit zou een stijging betekenen van 35 tot 39 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bij een eerdere raming werd nog een winststijging van 25 procent voorzien.

Omzetgroei

De omzetgroei op basis van gelijke wisselkoersen zal naar verwachting uitkomen op 15 tot 20 procent, waar eerder op circa 15 procent werd gerekend.

Adidas publiceert op 4 augustus zijn resultaten van de eerste helft van 2016.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement