AEX blijft dicht bij huis

De aandelenbeurs in Amsterdam bleef dinsdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. De handel werd gedomineerd door de resultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef het relatief rustig aan het cijferfront.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel onveranderd op 573,22 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 787,32 punten. De beursgraadmeters in Londen en Frankfurt stegen 0,1 procent. Parijs daalde een fractie.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een winst van 1,8 procent. Verzekeraar Aegon profiteerde van een adviesverhoging door Mediobanca en klom 1,1 procent. Heineken behoorde tot de staartgroep met een verlies van 0,9 procent na een adviesverlaging door Jefferies. De bierbrouwer zakte een dag eerder al ruim 5 procent na tegenvallende resultaten.

Lufthansa

In de MidKap ging beursintermediair Flow Traders aan kop met een plus van ruim 4 procent. Postbezorger PostNL sloot de rij met een min van 1,5 procent.

Lufthansa kreeg er in Frankfurt 5,7 procent bij. Het Duitse luchtvaartconcern presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en is positiever over de prijsontwikkeling voor vliegtickets voor de rest van het jaar. Concurrent Air France-KLM, die woensdag met cijfers komt, steeg 2,1 procent.

Solvay

In Brussel vielen de resultaten van het Belgische chemiebedrijf Solvay (plus 2,7 procent) in goede aarde. BP won 0,8 procent in Londen. Het Britse olie- en gasconcern zag de kwartaalwinst verviervoudigen en verhoogde voor het eerst in bijna vier jaar het dividend.

Vivendi steeg ruim 4 procent in Parijs. Het Franse mediaconcern wil een deel van zijn belang in muziekbedrijf Universal Music van de hand doen om geld vrij te maken voor aandeleninkopen en overnames. De Franse farmaceut Sanofi, die de kwartaalwinst zag dalen, zakte 0,3 procent.

Euro

In Zürich won Credit Suisse 0,4 procent. De Zwitserse bank boekte in het tweede kwartaal fors meer winst dankzij kostenbesparingen en groei bij zijn vermogensbeheeractiviteiten.

De euro was 1,1725 dollar waard tegen 1,1718 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 69,74 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 74,69 dollar per vat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement