ABN AMRO neemt voorschot op negatieve rente

ABN AMRO waarschuwt zakelijke klanten dat de bank met ingang van oktober om een vergoeding kan gaan vragen voor het stallen van spaargeld bij de bank. Dat heeft ABN AMRO per brief aan klanten laten weten.

Een woordvoerster van ABN AMRO bevestigde donderdag berichtgeving hierover van Het Financieele Dagblad. Het gaat om een aanpassing van de algemene voorwaarden, waardoor het voor de bank mogelijk wordt om de negatieve rente op de kapitaalmarkt door te berekenen.

Overigens is nog niet besloten of de zakelijke klanten daadwerkelijk moeten gaan betalen voor hun deposito's. De zegsvrouw benadrukte daarbij dat de nieuwe voorwaarden alleen gelden voor bedrijven die zaken doen bij ABN AMRO, niet voor particulieren met een spaarrekening. Volgens haar is ABN ook niet de eerste bank die deze maatregel neemt.

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente in Europa al een al een tijd erg laag om de economische groei aan te jagen, maar banken hebben daar last van in hun verdienmodel. Het kost banken tegenwoordig ook geld om middelen aan te houden bij de centrale bank in Frankfurt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement