Gezocht: fauteuils en bijzettafels voor De Koornbeurs om de boel gezellig in te richten

Een volle zaal in De Koornbeus, in andere tijden. FOTO ARCHIEF/CATRINUS VAN DER VEEN

Theater De Koornbeurs in Franeker, dat binnenkort de deuren mag openen voor dertig bezoekers, is op zoek naar fauteuils en bijzettafeltjes, waarmee de theaterzaal gezellig kan worden ingericht.

Het theater is van plan om in juni films te vertonen in de theaterzaal. Daar mogen in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus maximaal mensen bij aanwezig zijn. Om de theaterzaal een beetje aan te kleden, zoekt het theater makkelijke stoelen waar bezoekers in neer kunnen zijgen. Wie een leunstoel of oude fauteuil over heeft, wordt gevraagd die aan de Koornbeurs uit te lenen of te doneren. Ook bijzettafeltjes zijn welkom.

,,We willen er een feestje van maken, geen sneue bedoening’’, zegt directeur Titia Huisman. Ze hoopt met de stoelen een ,,gezellige, unieke en persoonlijke atmosfeer’’ te scheppen.

Wie een stoel of tafel voor de Koornbeurs heeft, kan die via de Facebookpagina van het theater aanbieden. Mailen mag ook. Medewerkers komen de meubelen dan op 27 of 28 mei ophalen. Recyclebedrijf Omrin doet in ieder geval al mee en doneert enkele fauteuils en bijzettafels.

Stoelen kunnen worden uitgeleend maar doneren behoort ook tot de mogelijkheden. Wie lekker in zo’n gedoneerde stoel film heeft gekeken, mag het meubelstuk eind juni kopen. De opbrengst van de verkoop van de gedoneerde fauteuils komt volledig ten goede aan cultuur in de gemeente Waadhoeke, belooft de directeur.