Dansende jonge meiden, een liefdesliedje waarvoor nog even moet worden gestemd, een eigenzinnige zigeunerin, Annelies Vrieswijk brengt dit alles via haar saxofoonspel prachtig in beeld. Lyrische stromen wisselt ze af met opwindend, razendsnel staccatospel, al dan niet vanachter de vleugel begeleid door Mark Toxopeus.

Vrieswijk studeerde onder meer aan het Prins Claus Conservatorium, was pupil van de vermaarde Arno Bornkamp, maakte deel uit van het Syrène Saxofoonkwartet en is nu actief als freelancer. In die hoedanigheid trad ze onder meer op met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Noord Nederlands Orkest.

Opvallend is dat ze voor deze cd Héroines putte uit karaktervolle werken, in de vorige eeuw gecomponeerd door vrouwen: Paule Maurice, Jeanine Rueff en Lucie Robert. Onbekend repertoire dat na beluistering hongerig maakt naar meer muziek van deze dames.

En dat niet alleen, ook het fabuleuze spel van Vrieswijk zelf doet verlangen naar meer. Héroines is een meervoudige kennismaking, geïnitieerd door een topmusicus en goed voor veel luisterplezier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Muziek
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct