Kunstenaar Gerrit Breteler uit Nes maakt partijlied voor NLBeter: 'Dansen op straat'

Gerrit Breteler zingt het partijlied voor nieuwe politieke partij NLBeter. FOTO SCREENSHOT VIDEO NLBETER

Zanger en beeldend kunstenaar Gerrit Breteler uit Nes (NEF) heeft een partijlied gemaakt voor de nieuwe politieke partij NLBeter. Breteler staat zelf op nummer zes op de kandidatenlijst van de partij.

Hij bouwde het lied Mens durf te leven uit 1917 om tot een ballade over de Nederlandse samenleving. En er is nog een kandidaat die haar opwachting maakt in het filmpje: lijsttrekker Esther van Fenema, psychiater en geschoold als professioneel violist, zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Van Fenema zegt dat de partij „het natuurlijk onze eer te na vond om voor de campagne een grijsgedraaide plaat uit de kast te trekken - zoals in Den Haag zo vaak gebeurt.”

Het lied Mens durf te leven is door de jaren heen al door vele kunstenaars vertolkt, onder wie Ramses Shaffy, Wende Snijders en Tim Knol. Het origineel werd geschreven door Dirk Witte en uitgevoerd door Jean-Louis Pisuisse. Breteler maakte er het nummer Dansen op straat van. „Pisuisse roept op om je als individu aan de samenleving te onttrekken. Toch blijkt nu dat het weer tijd is om je juist weer in de samenleving te storten. Begraaf je niet in de bubbel van gelijkgestemden maar luister naar wat een ander ervan vindt, met open ogen en oren. We moeten samen weer dansen en zingen op straat”, zegt Breteler erover.

Bekijk hieronder het campagnelied:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Muziek
Verkiezingen
Politiek
Video