51 World Wide Games voor Nintendo Switch.

Gamereview | Spelletjes uit de hele wereld

51 World Wide Games voor Nintendo Switch.

Nu de vakanties naderen schiet de vraag geregeld door mijn hoofd. Mogen we nog wel dingen ondernemen of zitten we de hele vakantie onder de luifel en in de voortent? En als dat zo is, hoe vullen we dan de tijd?

Spelletjes zijn de oplossing. We houden ervan, maar om nu onze hele spelletjeskast leeg te trekken gaat ook wat ver. Bovendien passen al die grote dozen nooit in onze vouwwagen.

De uitkomst is 51 World Wide Games . Alleen de Nintendo Switch behoeft een plekje in de vakantiebagage en urenlang speelplezier is gegarandeerd. Mens erger je niet, backgammon, Mastermind, schaken, dammen; de dozen kunnen thuisblijven. De digitale versies gaan mee.

En de lol is er niet minder om. Het digitale potje mens erger je niet liep hier thuis al uit op een flinke mopperpartij van onze oudste dochter. De frustraties liepen zo op dat ze de Switch het liefst door de kamer wilde slingeren. Toen ze vervolgens ook met airhockey verloor vertrok ze mokkend naar haar kamer.

loading

Samen spelen hoeft niet per se. In je eentje tegen de computer of in volledige eenzaamheid spelen kan ook. Het bekende mahjong, patience, pokeren, blackjack, vier op een rij, oorlogje of zevenen bieden uitkomst. Ook de dobbelstenen blijven thuis. Bij yahtzee hebben de buren deze zomer geen last van rollende stenen op de campingtafel.

Behalve al die bekende spelletjes zijn er diverse onbekende. Takoyaki, hanafuda, riichi of minishogi, ze vragen om ontdekt te worden. Een mooie kans om ook nog een beetje van andere culturen op te snuiven. Populaire spellen van over de hele wereld zijn verenigd.

Wij houden er tijdens de vakantie ook wel van om even met zijn allen te bowlen, midgetgolfen, of een pootje pool, darts of airhockey te spelen. Maar ja, is dat wel handig in coronatijd? Als zo’n speelplek al open is, zit je snel aan spullen die anderen ook aanraakten.

En wat te denken van een bowlingbal? Je weet nooit wie er allemaal met de vingers in de gaten heeft gezeten. Ook hier biedt de verzameling spelletjes uitkomst. Strikes gooien via het touchscreen is helemaal niet zo moeilijk. Eindelijk krijg ik tegenstand, ook weleens leuk.

loading

Verwacht van 51 World Wide Games geen hoogstaande graphics en ook de uitleg van de games is kinderlijk. Vermakelijk zijn de spelletjes wel. Vooral het ontdekken van een nieuw klassiek spelletje is een genot.

En wees niet bang dat de campingbeleving verdwijnt. De jeu de boules-ballen en de badmintonset gaan gewoon weer in de vouwwagen. En ook het populaire kubben heeft nog geen digitale evenknie.

51 World Wide Games voor Nintendo Switch. Ontwikkelaar en uitgever Nintendo. Leeftijd 12+.

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 4,99 per maand. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct