Ecologisch leven, uitbreidingspakket voor Sims 4.

Gamereview | Een groenere wereld in Sims 4

Ecologisch leven, uitbreidingspakket voor Sims 4.

Er zijn maar weinig games die hier in huis een langere houdbaarheidsdatum hebben dan vijf jaar. Mario Kart is de ene, Sims 4 is de andere. In de laatste zitten sinds de release eind 2014 honderden uren speelplezier. Soms kan het zomaar een half jaar stil zijn in Sims-land, maar dan ineens hebben de kinderen de smaak weer te pakken.

Zoals dat ook gebeurt als er weer eens een uitbreidingspakket verschijnt. En dat zijn er nogal wat. Geen serie die zo wordt uitgemolken als Sims. In de jaren die volgden kreeg de game acht uitbreidingspakketten met titels als Studentenleven, Honden & katten of Eilandleven. De pakketten boden nieuwe gameplay, werelden en allerlei extra’s als meubels, kapsels en kleding.

Daarnaast waren er ook nog eens 7 gamepacks, kleinere uitbreidingen als Uit eten of In de natuur. En er waren talloze accessoirepakketten met louter benodigdheden voor bijvoorbeeld een bowlingavond of fitness.

Een betere wereld creëren

Wie voor elke uitbreiding naar de (digitale) winkel is gerend, heeft inmiddels zo’n 650 euro neergelegd voor de complete Sims-ervaring. Zo gek gaat het hier niet, maar het nieuwe uitbreidingspakket Sims 4 Ecologisch leven werd met gejuich begroet.

Meteen werd de enige code die ze uit hun hoofd kennen ingevoerd in de PC. Met die cheatcode kunnen ze onbeperkt geld op hun Sims-bankrekening zetten. Geld zat voor zonnepanelen, windturbines of een hemelwateropvanger.

Want, de titel verraadt het al: Ecologisch leven gaat over het creëren van een betere wereld. In het echte leven is het een uiterst actueel thema, dus het is logisch dat ontwikkelaar EA daar ook op inspringt.

Het pakket heeft een vleugje alternatief. Ik zag al snel een personage met baard, piercings door neus en wenkbrauw en een hippe pet op de kop lopen. ,,Maar hij is ongelukkig’’, meldde onze dochter. Het was meteen duidelijk waarom. De vieze wolkjes die boven zijn woning dreven waren afkomstig van de nabijgelegen vuilnisbelt en industrie.

Verhuizen naar een appartement in een natuurlijke omgeving en ineens was hij een stuk vrolijker. Zelf kreeg ik vooral een glimlach van het kweken van vlees in plantenbakken.

loading

Hoe groener hoe beter. Dat kan in huis al door deuren te vervangen, de dikke tv weg te doen en een ecologisch verantwoord composttoilet aan te schaffen. Bij elke groene investering wordt de ecologisch voetafdruk wat kleiner.

Hergebruiken, recyclen, daar draait het om. Er hadden trouwens wel wat meer nieuwe voorwerpen in gemogen, was een van de kritiekpunten van de meest fanatieke Sims-speler hier in huis. Wel heeft ze al weer de nodige uren gestoken in het groener maken van de wereld. Maar vooral kijkt ze uit naar Sims 5. Tot die tijd kan ze vooruit met zoethoudertjes als deze.

Ecologisch leven (uitbreidingspakket voor Sims 4), voor PC en Mac. O ntwikkelaar en uitgever EA. Leeftijd 12+.

loading

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct