Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Gamereview | Dik verdiend tweede leven voor Super Mario

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury FOTO NINTENDO

Dat de primaire reactie niet altijd de beste is, bleek maar weer eens met de komst van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury . Was dat niet een bestaande game? Hebben ze bij Nintendo weer eens iets van de plank gehaald en afgestoft? Een diepe zucht was moeilijk te onderdrukken.

Super Mario 3D World voor de Switch is inderdaad een opgepoetst oudje. Maar wat was de zucht onterecht zeg. Na uren ondergedompeld te zijn in de kleurrijke, uitdagende platformactie is de conclusie duidelijk: als elke oude game op dergelijke wijze een nieuw leven krijgt, zal ik juichen in plaats van zuchten. Bovendien is Bowser’s Fury een compleet nieuw avontuur.

Eerst Super Mario 3D World. Die game kwam oorspronkelijk uit op de Wii U, niet meteen de best verkopende console uit de Nintendo-historie. Dus is het niet vreemd dat de toppers uit die tijd een herkansing krijgen.

Het is platformen op zijn allerbest. De levels zitten weer bomvol geheimen. Muntjes natuurlijk, blokken met verrassingen en power-ups. Natuurlijk zijn in elk level weer drie sterren verborgen. Soms zijn ze gemakkelijk te vinden, voor anderen moet je echt moeite doen.

Ook de oude vijanden zijn weer van de partij. Gelukkig zijn er power-ups. Met een catsuit aan klim je zo bij muren omhoog. Altijd handig. In andere levels is het zaak platformen in dezelfde kleur te krijgen, weer even later krijg je te maken met verdwijnende panelen en daarna zit je op de rug van dino Plessie, die door een wereld zwemt.

loading

Het gebrek aan snelheid van het origineel is aangepakt. Alle karakters hebben een turbo. Nog een mooie toevoeging is de mogelijkheid om online met meerdere mensen te spelen. Met vier spelers op de bank kan ook gewoon.

En als je na al dat platformspektakel nog niet genoeg hebt, is er ook nog Bowser’s Fury. Dat zijn niet zomaar een paar nieuwe levels bij de oude game. Het extraatje is een compleet nieuw avontuur met een andere opzet.

Waar Super Mario zes werelden met afgebakende levels herbergt, heeft Bowser’s Fury een meer open platformwereld. Het draait om zogenoemde Cat Shines, die je op allerlei manieren kunt verzamelen.

Wanneer je genoeg van deze Cat Shines hebt, kun je jezelf megagroot maken. Best handig, want te pas en te onpas verandert het mooie weer in een dreigende lucht. Dan weet je wel hoe laat het is. Bowser verschijnt en vindt het nodig om je middenin een lastig level dwars te zitten. Opgeblazen kun je hem voor even wegjagen.

Bowser’s Fury is een smakelijk toetje. Wat eigenlijk niet eens nodig was, want het hoofdgerecht alleen verzadigt al. De enige zucht die nog klinkt na de avonturen is er eentje van voldoening.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury voor Nintendo Switch. Ontwikkelaar en uitgever Nintendo. Leeftijd 7+.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Gaming
Play
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct