Wekelijks storten zenders en televisiekanalen een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Wij halen de juweeltjes naar boven.

Serie Delicious Met Dawn French, Emilia Fox, Tanya Reynolds, Iain Glen e.v.a. Te zien op NPO Plus

Soms stuit je in het onoverzichtelijke menu dat de algoritmes van de streamingsdiensten over je heen storten zomaar op een vergeten lekkernij. Zoals Delicious , waarvan de drie seizoenen gelukkig nog altijd te zien zijn op NPO Plus, al weet je nooit voor hoe lang.

De Britse serie speelt in het hogere segment van de restaurantwereld in Cornwall (mooie plaatjes gegarandeerd), waar de twee vrouwen uit het leven van chef-kok Leo Vincent – de Italiaanse Gina en de Britse Pam – na diens overlijden voortdurend met elkaar overhoop liggen maar niet zonder elkaar kunnen.

In elke aflevering worden (vooral door Gina) de heerlijkste gerechten op tafel gezet. De kinderen van Gina en Sam zorgen voor kruidige complicaties, net als Leo’s moeder. Oude liefdes duiken op, koks worden weggekaapt, een snufje bedrog erbij, plus een flinke scheut romantiek en je hebt een heerlijke serie.

JOB VAN SCHAIK

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct