Zomergasten wijdt aflevering aan ouderdom

VPRO Zomergasten staat zondag 28 augustus in het teken van ouder worden. Te gast is Andrea Maier (38), ze is in Nederland de jongste hoogleraar interne geneeskunde in Nederland.

''Hoe blijven we eeuwig jong?'', vraagt Thomas Erdbrink zich vrijdag af in zijn dagelijkse video waarin hij de gasten aankondigt. "Andrea Maier heeft het antwoord op die vraag. Ze onderzoekt hoe we veroudering kunnen tegengaan door cellen te manipuleren. En mijn vraag is dan natuurlijk 'is het wel goed als we straks allemaal 130 jaar kunnen worden?'"

Andrea Maier wil ons in VPRO Zomergasten anders laten kijken naar veroudering en naar oudere mensen. Want aan ouderdom kleven grote vooroordelen die zij met liefde bestrijdt. Maier: "Veroudering is ‘hot’ en tegelijkertijd wordt er heel moeilijk over gedaan. In Zomergasten wil ik een genuanceerd beeld van veroudering schetsen en tegelijkertijd de spectaculaire ontwikkelingen op dit terrein tonen." Maier werkt zowel in Nederland, aan de Vrije Universiteit, als in Australië aan de Universiteit van Melbourne en het Royal Melbourne Hospital.

Thomas Erdbrink maakt zaterdag zijn zesde en laatste Zomergast bekend, een man. Eerder deze week kondigde hij de komst van Mark Rutte, Griet Op de Beeck, Arjen Lubach en Hedy d'Ancona aan.

Toon reacties