Wordt het stoere Kimberly of lieve Nina?

Het is D-Day voor Nina en Kimberly. Ze staan woensdagavond in de finale van Idols. Voor de winnares van het vijfde seizoen ligt een platencontract in het verschiet bij Cloud 9 Music.

Ruben Nicolai, die de show met Lieke van Lexmond presenteert, geniet van de Idols-gekte. ‘’Een liveshow presenteren met elfhonderd mensen in de studio die losgaan als ze de bekende tune horen. Het is gekte met historie’’, zegt Ruben Nicolai.

Ruben heeft geen idee wie er wint. "Wordt het Nina, het lieve engeltjestype of toch de stoere rockchick Kimberly? Het allerleukste is: niemand in de studio beslist wie de winnaar wordt. Dat doen de kijkers thuis. Dat is fascinerend voor de uitslag. De juryleden kunnen slechts een goed bedoeld advies geven.”

Duet

Jurylid Jamai, winnaar van de allereerste Idols in 2003, zingt in de finale zowel met Kimberly als met Nina een duet. Daarnaast presenteren beide kandidaten hun eerste single. De single van Nina heet Lights Go Out en die van Kimberly heet How Bad.

Ook voor jurylid Eva Simons is het een belangrijke avond. Zij presenteert samen met haar echtgenoot Sydney Samson haar nieuwe single Escape From Love tijdens de muzikale show.

Het vijfde seizoen van Idols begon op woensdag 23 maart op RTL5, die het programma uit de mottenballen haalde. De comeback van Idols ging voortvarend van start met ruim 1,5 miljoen kijkers. De eerste auditieronde werd het best bekeken programma van de RTL5 sinds 2006. De liveshows van de afgelopen weken doen het minder goed. Vorige week stemden 633.000 kijkers af op de halve finale waarin Nina en Kimberly een finaleplaats bemachtigden.

RTL5 heeft al aangekondigd dat er ook een zesde seizoen van Idols komt. De inschrijving voor Idols 6 is al geopend.

Toon reacties