Wie wint de Friese Popawards?

Spanning in de Friese popscene, want zaterdagavond worden door Friesland Pop de Friese Popawards uitgereikt aan personen, bands en organisaties die zich het afgelopen jaar met hart en ziel hebben ingezet voor de Friese popcultuur.

Voor de grootste prijs, de Friese Popprijs, zijn Arnold de Boer (Zea, The Ex), soul- en jazzband The Cool Quest, Janpier Brands (directeur van popcentrum Neushoorn) en het Psy-Fi Festival genomineerd.

Emiel Joormann, The Homesick, Yakumo en boekingskantoor Wolf Atlas maken kans op de Talent Award, terwijl Harm's Fork, Jelle B. & Esther Postma, Sunday Kids en Yuko Yuko meedingen naar de Klipkar Clip Award van Omrop Fryslân.

It Dockumer Lokaeltsje, De Kast, Noardewyn Live en Wiebe Kaspers maken kans op de Bernlef Priis, voor de stimulering van de Friese taal in de pop.

Ten slotte is er ook nog de Publieksprijs. Die kan dit jaar gaan naar 2015Festival, The Given Horse, Paul van Berlo, Popstad Heerenveen of het UITFestival Leeuwarden.

Zoals het bij een awardshow hoort, zijn er ook de nodige optredens. Nynke Laverman, DIFF, Yakumo, Hilbrandt, Icky Pack, It Dockumer Lokaeltsje, het Leeuwarder Collectief en Ananazz beklimmen samen met brassband Gallowstreet uit Amsterdam (foto) het podium.

De awardshow begint om 20.00 uur in Popcentrum Neushoorn.

Toon reacties