Wie komen er nog meer op Into The Great Wide Open?

Pip Blom.

Festival Into The Great Wide Open op Vlieland maakt vandaag de muziekprogrammering rond, met nog een flinke handvol namen erbij.

Zoals Pip Blom, de Amsterdamse die jaren geleden werd afgewezen voor de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden maar sindsdien met haar band flink aan het doorbreken is - zelfs in Engeland.

Pip doet ook mee met Personal Trainer, het project van haar vriendje Willem Smit (van de band Canshaker Pi), die de week tevoren op het eiland, en met verschillende gastmuzikanten, een set in elkaar zal zetten. Er worden ter plekke ook opnames voor een plaat gemaakt.

Matangi Quartet en pianist Wolfert Brederode spelen op de zondagochtend diens lange compositie Ruins & Remains. Deze opmerkelijke combinatie van klassiek en improvisatie was eerder dit jaar al te zien op het Oranjewoud Festival.

Verder komen onder anderen hiphopper Zwangere Guy, absurd duo BeraadSlagen, soulzanger Bobby Oroza, r&b-belofte Celeste en psychedelische multi-instrumentalisten Flamingods (uit Engeland en Bahrein) naar Vlieland. Die laatste band moest afzeggen voor Welcome To The Village in Leeuwarden, afgelopen weekend, wegens visumgedoe.

‘s Nachts kan er gedanst worden op de dj-kunsten van lui als ITGWO-veteraan St. Paul, DRKNGHTS Collective, Michiel Peeters, WaxFiend en Pushin Wood. Into The Great Wide Open is van 29 augustus tot en met 1 september.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
ITGWO