Welcome To The Village wil contactloos betalen

De vierde editie van popfestival Welcome To The Village (WTTV) kende bijna gelijkblijvende bezoekersaantallen. Vervalste muntjes waren er ook.

Je houdt de wereld niet buiten je festival, al zou je het willen. Criminaliteit dus ook niet, al ging dat op Welcome To The Village niet verder dan vervalste muntjes. Vrijdagavond doken ze ineens op: overgespoten muntjes, met het logo van het festival erop geplakt. Maar anders dan de reguliere muntjes, die recht doormidden kunnen worden gebroken, hadden deze een schuine breuklijn.

Ze werden verkocht op het parkeerterrein bij de festivalplek in de Groene Ster. De drie daders zijn in de kraag gevat, bij een heuse undercoveroperatie. Een knaap die betrapt werd, wilde na verhoor zijn maten er wel bij lappen. Er werd een afspraak gemaakt, mensen van de security posteerden zich verkleed en wel in de bosjes en zo werden er drie man opgepakt. Met nog een behoorlijke lading valse munten in hun auto.

Voor de festivaldirectie is dit reden te meer om versneld werk te maken van contactloos betalen. Dat staat of valt met goede wifi, tot dusverre nog een probleem op het festivalterrein. Dit jaar werd er geëxperimenteerd met een straalverbinding vanaf de Achmeatoren.

Verder verliep het driedaagse festival vlekkeloos, met hoogstens wat motregen en vooral zondag prettig veel zon. Volgens de officiële telling, passepartouts en dagkaarten opgeteld, waren er zo’n zesduizend bezoekers. Dat komt neer op ongeveer vijfduizend per dag, iets minder dan vorig jaar.

Toon reacties