Wat te doen met Pasen in Friesland?

Tijdens het paasweekend een dagje weg binnen Friesland? Hieronder een greep uit de activiteiten die de komende dagen plaatsvinden in de provincie.

Zaterdag

 

Paaseieren zoeken

Kinderen uit Drachten en omgeving kunnen zaterdag paaseieren zoeken bij speeltuin Spijkerdorp. Het evenement begint om 13.00 uur.

Lammetjesdag

Bij Karin's Feestboerderij in Surhuizum staat de zaterdag in het teken van lammetjesdag. Kinderen kunnen onder meer lammetjes knuffelen en aaien, kennismaken met ponyrijden en rijden op een quad.

Jupiter Cup

Sporthal de Trije in Franeker is op zaterdag en Eerste Paasdag het strijdtoneel van een groot, interntionaal handbaltoernooi. Het evenement wordt voor de 25ste keer gehouden.

Paastoernooi

Zowel prestatieve- als recreatieve badmintonners komen dit weekend aan hun trekken tijdens het Paastoernooi, dat door BC Drachten wordt georganiseerd. Op zaterdagochtend wordt er in sporthal de Drait en het Sportcentrum gespeeld - zaterdagmiddag en zondag vinden de wedstrijden plaats in de Drait. De finales beginnen zondag rond 13.00 uur.

Tweede Paasdag

 

Wielerronde Ureterp

Diverse categorieën doen dit jaar mee aan het wielercriterium van Ureterp, variërend van de amateurvrouwen tot de top van de Nederlandse amateurwielrenners bij de elite/beloften. De eerste wedstrijden beginnen om 12.00 uur. De laatste start klinkt om15.30 uur.

Paaszangdienst

De Grote Kerk in Leeuwarden is vanaf 10.00 tot 11.30 uur het decor van een paaszangdienst, met medewerking van het Groot Evangelisatiekoor Leeuwarden. Het concert staat onder leiding van Balt de Vries. Martin Mans bespeelt het orgel.

Woonboulevard

Veel mensen kiezen ervoor om naar de woonboulevards te gaan. De meeste winkels openen tegen het einde van de ochtend de deuren.

Op'e strún yn'e Greidhoeke

Meerdere kleine bedrijven hebben de handen ineengeslagen, om mensen te laten kennismaken met de Greidhoeke. In Bolsward, Hichtum, Easterein, Mantgum, Easterwierrum en Reduzum kan men het Friese platteland wandelend, op de fiets of in de auto ontdekken.

Paaskuiertocht

Mensen die van een stevige wandeling houden, kunnen meedoen aan de Achlumer Paaskuiertocht, die om 14.00 uur van start gaat bij het 'de Singel'. Ruim twee uur later is men weer terug bij het dorpshuis. Tip: neem laarzen mee.

Toon reacties