Vocalisten en verjaarsfeestje op dag drie NSJ

Veel grote vocalisten sluiten met hun bands zondag de 41e editie van het North Sea Jazz Festival af, zoals Anthony Hamilton, Jill Scott en Gregory Porter. 'Artist in residence' is dit jaar trompettist Ibrahim Maalouf en hij wilde graag spelen met het Metropole Orkest. Dat doen ze zondag in de Amazon in Ahoy.

Toetsenist Chick Corea viert op het festival zijn 75e verjaardag met in zijn band Kenny Garrett op saxofoon. Hij brengt een muzikaal eerbetoon aan onder meer Bill Evans, Horace Silver, Thelonious Monk en Miles Davis. Ook Simply Red staat geprogrammeerd, net als Candy Dulfer en Yuri Honing Acoustic Quartet. Oudgediende gitarist John Scofield treedt op met pianist Brad Mehldau en drummer Mark Guiliana, die speelde op het laatste album van David Bowie.

De 70.000 kaarten voor het driedaagse evenement waren op deze 41e editie al snel uitverkocht. De bezoekers konden kiezen uit meer dan 1300 artiesten en 150 optredens. De acht programmeurs van het festival zijn overigens alweer bezig met editie 2017.

Toon reacties