Verfilming De GVR stuwt verkoop boek

De verfilming van The BFG (The Big Friendly Giant) zorgt ook voor hernieuwde interesse voor het boek van Roald Dahl. In de Bestseller 60 komt De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) van de overleden Britse schrijver nieuw binnen op de 41e plek. Op de eerste plaats in de lijst staat net als vorige week Huidpijn van Saskia Noort.

Het boek van Roald Dahl, dat in 1982 werd gepubliceerd, gaat over een vriendelijke reus die het weesmeisje Sophie helpt haar dromen te verwezenlijken, terwijl hij wordt gepest door een groep gemene reuzen. Sinds deze week draait de filmversie van de hand van Steven Spielberg in heel Nederland in de bioscopen te zien.

Ondertussen doet Saskia Noort met haar nieuwe thriller Huidpijn nog steeds goede zaken. Het boek kwam vorige week nieuw binnen op de eerste plek en prijkt ook deze week nog op die positie. Huidpijn gaat over Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste, die dreigt haar grote liefde en daarmee haar droom te verliezen. Het verdriet hierover wordt breed uitgemeten in de pers.

Het leven van een loser 10 - Ff offline van Jeff Kinney staat op de tweede plaats, gevolgd door Verborgen van Karin Slaughter.

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1 (1) Saskia Noort - Huidpijn

2 (3) Jeff Kinney - Het leven van een loser 10 - Ff offline

3 (2) Karin Slaughter - Verborgen

4 (5) Fajah Lourens - Killerbody dieet

5 (4) Jojo Moyes - Voor jou

6 (7) Suzanne Vermeer - Hittegolf

7 (8) Paulien Cornelisse - De verwarde cavia

8 (10) Hanya Yanagihara - Een klein leven

9 (9) Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken

10 (6) Rens Kroes - On the go

Toon reacties