Velen zien Rusland en Kroatië kwartfinale halen

Ruim 2,5 miljoen tv-kijkers hebben zondag gezien hoe Kroatië de kwartfinales van het WK haalde ten koste van Denemarken. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic versloeg de Denen via strafschoppen (3-2). Eerder op de avond schakelde gastland Rusland Spanje - de wereldkampioen van 2010 - eveneens na strafschoppen uit. Dat duel zagen bijna 1,8 miljoen Nederlanders.

Kroatië-Denemarken was de best bekeken uitzending van de dag en Rusland-Spanje staat op de derde plaats van de Dag Top 25, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Studio Sport en Studio Rusland staan met respectievelijk bijna 2 miljoen en 1,6 miljoen kijkers op de tweede en vierde plek. Alle vier programma's waren te zien op NPO 1.

Voor de vierde overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 konden kijkers zondagmiddag terecht bij Ziggo Sport. De Nederlandse autocoureur won de Grote Prijs van Oostenrijk. Duizenden Nederlanders waren ooggetuige in Spielberg en de race trok 754.000 tv-kijkers (zevende plaats). De nabeschouwing nog iets meer: 779.000 (zesde plek).

Ook de eerdere drie zeges van Verstappen hadden veel bekijks: 1,1 miljoen (Spanje, mei 2016), 880.000 (Maleisië, begin oktober 2017) en 1,5 miljoen (Mexico, eind oktober 2017).

Toon reacties