Vakjury's stemmen Douwe naar 11e plek

Als het alleen aan de vakjury's had gelegen, was Douwe Bob als 11e geëindigd in de finale van het Eurovisiesongfestival in Stockholm. De muziekprofessionals kenden de Nederlandse inzending Slow Down in totaal 114 punten toe.

Alleen IJsland gaf Douwe de hoogsthaalbare twaalf punten voor zijn act.

Voor het eerst dit jaar worden de jurypunten en de stemmen van het Europese publiek apart gepresenteerd. Alle 42 songfestivallanden gaven zaterdagavond tijdens de live uitzending van de finale de punten namens hun nationale vakjury door. Trijntje Oosterhuis maakte als negentiende de Nederlandse vakjurypunten bekend. Het kennersgezelschap, bestaande uit Jennie Lena, Holger Schwedt, Setske Mostaert, Ruud de Wild en Marga Bult, gaf de felbegeerde twaalf punten aan Australië.

Australië

Australië scoorde het beste bij de jury's, met in totaal 320 punten. Oekraïne staat op de tweede plaats met 211 punten, Frankrijk op drie met 148.

De stemmen van miljoenen Europese tv-kijkers worden bij de jurypunten opgeteld, om uiteindelijk tot de winnaar van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival te komen.

Toon reacties