Uitgever over Bezos: we hielden ons aan wet

De uitgever van het Amerikaanse roddelblad National Enquirer zegt dat het zich aan de wet heeft gehouden bij het publiceren van een artikel over Amazon-baas Jeff Bezos' vermeende relatie met de tv-persoonlijkheid Lauren Sanchez. Het bedrijf American Medi Inc. (AMI) reageert op beschuldigen van Bezos van chantage en afpersing door National Enquirer.

Bezos huurde onderzoekers in om uit te vinden of het artikel politiek gemotiveerd was. Volgens hem dreigde het blad meer compromitterend materiaal te publiceren als hij zijn onderzoek niet zou stoppen. Het tijdschrift onderzocht Bezos naar eigen zeggen omdat zijn rijkdom en positie hem een nieuwswaardig onderwerp maakte.

Bezos is eigenaar van de Washington Post, die kritische verhalen heeft geschreven over president Donald Trump. De baas van AMI, David Pecker, op zijn beurt is een naaste bondgenoot van de president.

Onderhandelingen

,,In plaats van te capituleren voor afpersing en chantage, heb ik besloten om precies dat te publiceren wat ze mij hebben gestuurd, ondanks de persoonlijke kosten en de verlegenheid waarmee ze dreigen', schreef Bezos in een post op Medium.

AMI zegt dat het onderhandelt met Bezos, dat het de claims van hem zal onderzoeken en indien nodig actie zal ondernemen.

Toon reacties