Topman Fox News opgestapt

De baas van het Amerikaanse Fox News, Roger Ailes, is afgetreden. Het moederbedrijf van de tv-zender heeft dat donderdag bekendgemaakt. Het vertrek van de 76-jarige Ailes komt kort nadat een bekende, pas vertrokken tv-presentatrice hem had beschuldigd van seksuele intimidatie en daarvoor aangeklaagd.

In de verklaring die 21st Century Fox heeft verspreid, staat niets over die beschuldigingen en het is niet duidelijk of die aanleiding voor zijn vertrek zijn. Volgens de 50-jarige presentatrice Gretchen Carlson heeft Ailes haar de deur uitgewerkt omdat ze geen seksuele relatie met hem wilde aangaan. Ailes ontkent dat.

Volgens Amerikaanse media is het vertrek van de topman een gevolg van een intern onderzoek door 21st Century Fox naar de beschuldigingen van de presentatrice. Het bedrijf concludeerde volgens de New York Times daarna dat een aanblijven van Ailes onhoudbaar was.

De topman van 21st Century Fox, Rupert Murdoch, kwam eerder terug van een vakantie aan de Franse Rivièra om het vertrek van Ailes in goede banen te leiden.

Toon reacties