Tom Holkenborg geniet van 'fantastisch' leven

Tom Holkenborg geniet van zijn succes als filmcomponist. De Nederlandse dj (bekend als Junkie XL), producer en componist droomde al jaren van zo'n carrière. "Ik denk elke dag: wat een fantastisch leven is het toch", zei hij woensdag in RTL Boulevard.

Tom, die 'altijd al' een fascinatie had voor film, werd eind jaren negentig voor het eerst op het idee gebracht filmmuziek te gaan maken. "Ik zag een film waar muziek van mij in zat en zag hoe dat werkte. Toen dacht ik: dat wil ik ooit echt zelf eens doen."

Terwijl hij de hitlijsten aanvoerde met zijn remix van Elvis Presleys A Little Less Conversation, werkte Tom als assistent voor verschillende componisten. "Ik haalde gewoon koffie en broodjes. Dat heb ik nooit eerder verteld, omdat ik dacht: ik wacht wel op het moment dat het allemaal goed komt. Dat moment is eigenlijk nu."

Tom maakte muziek bij films als Batman v Superman, die donderdag in première gaat, Deadpool en Mad Max: Fury Road. Hoewel in die films de grootste acteurs spelen, heeft Tom nauwelijks contact met de sterren. "Tenzij een acteur heel erg nauw betrokken is bij het productieproces van de film. Bij Deadpool heb ik bijvoorbeeld wel veel contact gehad met Ryan Reynolds, omdat hij als producer ook betrokken was bij de muziekkeuze van de film."

Toon reacties