Thomas Berge in actie tegen kinderprostitutie

Thomas Berge komt voortaan op voor de slachtoffers van kinderprostitutie. De zanger is de nieuwe ambassadeur van Free A Girl, maakte de stichting donderdag bekend.

“Er zijn duizenden meisjes die in de kinderprostitutie zijn beland, schrikbarend om te weten hoe oud deze meisjes zijn en hoe ze worden behandeld door een macht waarvan zij denken dat ze er nooit uit zullen ontsnappen”, zegt Thomas over zijn nieuwe rol. “Dit moet verschrikkelijk voor hen zijn, de onmacht en verstikking grijpen mij aan.”

Thomas nam eerder al deel aan acties van Free A Girl. Zo liet hij zich eens twaalf uur lang opsluiten in een hokje van één bij twee meter. “Door het intensieve contact met de stichting voel ik de noodzaak van Free A Girl. Het is niet vaker gebeurd dat ik zo ben gegrepen door het achterliggende verhaal.”

Vruchtbaar

De zanger is trots dat hij nu ambassadeur is. “Ik zal dit met liefde, kracht en alles wat in mij zit proberen uit te stralen voor deze fantastische stichting.” Thomas hoopt op een samenwerking die ‘langdurig, en vooral energiek en vruchtbaar’ zal zijn.

Free A Girl, dat is opgericht door onder anderen Yolanthe Sneijder-Cabau, kan op aardig wat bekende ambassadeurs rekenen. Zo zetten onder anderen Bridget Maasland, Glennis Grace en Tim Hofman zich in voor de stichting.

Toon reacties