Thom Hoffman verguld met onderscheiding

Acteur Thom Hoffman is bijzonder blij met zijn lintje. Hoffman werd onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en kreeg het lintje opgespeld van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. "Het schijnt wel iets bijzonders te zijn en daar ben ik heel trots op", zegt hij in gesprek met ANP.

Hoffman legt uit dat Van der Laan in een toespraak vertelde wat hij allemaal heeft gedaan. "Daar sprak een soort van erkenning uit, hoe Eberhard van der Laan dat vertelde", aldus Hoffman.

Dat Hoffman dinsdag een lintje zou krijgen, was voor de acteur niet echt een verrassing. "Er was voor mij geen smoes, want ik zou eigenlijk vandaag opnames hebben van de tv-serie Dokter Tinus en dat is omgezet. En toen begon er bij mij wel een lampje te branden. Toen is het mij vrij eerlijk verteld, ook om me hier mooi in een pak te krijgen in plaats van een overall of een spijkerjasje. (...) Maar de voorpret is ook erg leuk.

Eberhard van der Laan deed het volgens Hoffman fantastisch. "Hij doet het met zoveel humor en droogheid en improviseert." Hoffman heeft dan ook een suggestie voor de burgemeester: "Begin een onemanshow in Carré." Hoffman zegt ook dat het bij de lintjesregen niet gaat om acteurs, fotografen of bekende mensen. "Het gaat juist om al die andere mensen. Die verdienen dat lintje nog veel meer."

Toon reacties