Theatervoorstelling belicht topstukken

Tien topstukken uit het Gemeentemuseum Den Haag krijgen een hoofdrol in De Grote Kunstshow. Tijdens de anderhalf uur durende theatervoorstelling in de Koninklijke Schouwburg in de Hofstad komt het publiek van alles te weten over de schilderijen, foto's en sculpturen aan de hand van interviews, monologen en muziek.

Tijdens de show, waarvan er eerder al edities in Amsterdam en Rotterdam waren, zitten de bezoekers op het podium en wordt met behulp van licht en geluid, drama en verstilling een bijzonder kijkje geboden op de kunstwerken. ,,Tussen de muren van het museum experimenteren we al langer met nieuwe, niet-klassieke presentatievormen'', zegt directeur Benno Tempel van het Gemeentemuseum. ,,Nu wordt onze collectie voor het eerst ten tonele gevoerd buiten een museumzaal.'' Volgens hem is de voorstelling zowel interessant voor beginnende liefhebbers als meer ervaren kunstkenners.

Onder de kunstwerken zijn onder meer een jurk van ontwerper Jan Taminiau, een replica van Mondriaans Victory Boogie Woogie en een video-installatie van Fiona Tan. De Grote Kunstshow wordt op zaterdag 3 september drie keer opgevoerd.

Toon reacties