Terschelling weer toneel voor Oerol

Theater- en muziekliefhebbers kunnen vanaf vrijdag weer terecht op Terschelling voor het jaarlijkse festival Oerol. Het Waddeneiland is de komende tien dagen weer het toneel van theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol bestaat 35 jaar en telt dit keer ruim negentig muziekacts, en 35 theatervoorstellingen, waarvan er 24 in première gaan.

De voorstellingen zijn veelal te vinden op bijzondere locaties, zoals in de duinen, in het bos, in een schuur of gewoon op straat. Bijzonder is de deelname van Rederij Lampedusa, een project van Teun Castelein. Met deze voormalige vluchtelingenboot kunnen bezoekers de oversteek maken van het vasteland naar Terschelling. De bemanning bestaat uit Nederlanders, Syriërs, Eritreeërs en Ethiopiërs, onder wie ook mensen die hun thuisland zijn ontvlucht. Een andere bijzondere act is de dansvoorstelling NIDO/Rizoma van Compañia Sharon Fridman, die om 05.00 uur 's ochtends te zien is bij zonsopgang.

Verder zijn er voorstellingen en optredens van onder anderen Nynke Laverman, Orkater, Ro Theater, Jungle By Night en Fresku.

Toon reacties