Talkshow Op1 trekt iets meer kijkers dan Jinek

Talkshow Op1 trekt iets meer kijkers dan Jinek ANP

De eerste slag om de talkshowkijker is maandag in het voordeel van NPO 1 uitgevallen. De eerste aflevering van Op1 trok met 1,09 miljoen kijkers ruim 100.000 mensen meer dan RTL-concurrent Jinek, waar 999.000 mensen naar keken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op1 zit met 1 miljoen kijkers voorlopig op hetzelfde niveau als voorgangers Pauw en Jinek.

Voor Eva Jinek was het maandag haar tweede aflevering voor haar nieuwe werkgever. Vrijdag ging ze voortvarend van start met ruim 1,7 miljoen kijkers, wat voor de presentatrice een persoonlijk kijkcijferrecord betekende. De talkshow profiteerde toen van het feit dat The Voice of Holland ervoor stond geprogrammeerd en het feit dat er nog geen concurrentie was.

Op1 vult het gat dat is ontstaan na het einde van de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw. De talkshow begon maandag met Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra als eerste presentatiekoppel. De komende dagen nemen steeds andere duo's de presentatie voor hun rekening.

De eerste Op1 begon eerder omdat een reclameblok na Spoorloos op NPO 1 was geschrapt. Hierdoor begon het programma eerder dan concurrent Jinek op RTL4. Dat was een bewuste keuze, bevestigt een woordvoerder van de NPO aan BuzzE. "We doen dat vaker met nieuwe programma's", legt de zegsman uit. "Het is een gebruikelijke manier om het publiek te wijzen op een nieuw programma. Zeker als dat na een vertrouwd programma als Spoorloos wordt uitgezonden." Het was echter geen trucje om Op1 maandagavond eerder te laten starten dan Jinek. "Het was niet in die zin een tactische zet."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur